Indflytning

Lejekontrakt

Det er vigtigt at du læser hele din kontrakt, og i forbindelse med indflytning skal du især hæfte dig ved kontraktens bestemmelser §§ 5 - 7, som handler om overtagelse af lejligheden, om vedligeholdelse i boperioden og om benyttelse af lejligheden.

Lejekontrakten er et vigtigt dokument, hvor du binder dig til at overholde de regler der gælder for almene boliger samt de regler der gælder for den boligafdeling du flytter ind i.

Overtagelse af lejligheden

Specielt skal du være opmærksom på, at lejligheden er en genbrugslejlighed, og som det fremgår af § 5, ikke er fuldstændig istandsat på alle leder og kanter. Lejligheden vil være det man kalder "normal istandsat", hvilket vil sige lofter og vægge vil fremtræde nyistandsat.

Træværk, vinduer, radiatorer, rør og gulve m.m. vil for det meste bære præg af almindeligt slid og ælde. Træværk kan være plet repareret. Gulvene kan være gule og brune af ælde, og der kan være mærker eller synlige tegn på gamle tæpper. Om du lægger et tæppe på gulvene, eller du vælger at afhøvle og lakere dem, er helt op til dig selv.

Lejligheden kan være malet eller tapetseret i farver, du ikke bryder dig om. Der er ifølge gældende regler indenfor almen boligudlejning ikke atypiske farver. Alle farver (med undtagelse af sort) skal accepteres. Det eneste du kan være helt sikker på er, at loftet er hvidt.

Du skal være opmærksom på, at der både kan forekomme lejligheder der er tapetseret med almindeligt tapet, og lejligheder der er tapetseret med savsmuldstapet eller væv.

Der kan i enkelte tilfælde være mulighed for farveskift eller tapetvalg mod en merpris for farveskift, og ligeledes en merpris, hvis dit tapetvalg er dyrere end afdelingens standardtapet. Da det ikke altid kan lade sig gøre, bedes du henvende dig på Administrationens kontor angående dette.


Overtagelse af effekter

Det er boligforeningen uvedkommende. Effekterne må ikke befinde sig i lejligheden i istandsættelsesperioden. Alt skal flyttes-også væg til væg tæpper.


Indflytningssyn

Samtidig med at du får overdraget nøglerne til lejligheden foretages et indflytningssyn. Det er som regel afdelingens varmemestre der står for det. Der udarbejdes en rapport som du får en kopi af. Rapporten er en dokumentation for, at du overtager en bolig, som er sat i stand i henhold til gældende regler. Disse regler fremgår af Vedligeholdelsesreglementet, som du finder i "Beboermappen", du modtager ved indflytning. Samtidig er rapporten en dokumentation for i hvilken stand du overtager lejligheden, således at du er sikker på, at du ikke kommer til at betale for skader og lignende, som du ikke har lavet.

Under synet kan du få noteret de mangler, som du umiddelbart kan se, og eventuelt ønsker udbedret. Det er ikke sikkert, at alle dine ønsker til udbedring bliver opfyldt, idet du skal huske på, at der er tale om en genbrugslejlighed, som også har været beboet af andre mennesker gennem årene.


Mangelliste

Selv om der er foretaget et indflytningssyn, så har du stadig reklamationsret vedrørende fejl og mangler i din bolig i 14 dage efter overtagelse. Mangellisten skal senest 14 dage efter overtagelse afleveres til boligkontoret påført telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med dig, for at besigtige lejligheden igen, hvis det bliver nødvendigt.


Afdelingens regler

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i afdelingens ordensregler, vedligeholdelsesregler, råderetsregler med mere. Det kan du alt sammen finde i beboermappen, som udleveres når du underskriver kontrakten.